Oxrulader med Gräddsås
04.11.2014 10:16
Godare än så här blir det inte!
Recept för 4 personer.
- Ca 600gr lövbiff, 8st skivor.
- 1 Stor morot.
- 1 Gul lök.
- ca 2msk Dijonsenap, att breda ut på varje skiva lövbiff.
- Ca 100gr Bacon, 1-2skivor/ rulad, använd gärn bacon med kraftigare smak t.ex jägarbacon.
- Ca 50gr Cornichoner, 2st/rulad.
- Ca 1tsk salt.
- Nymalen peppar.
- 2msk tomatpuré, använd gärna Slotts delikatesspuré
- 1,5 liter Oxbuljong.
- Tandpetare att fästa ruladerna med, använd gärna 2/rulad, fäst en i varje "ytterkant" av ruladen.
Pressad potatis, svartvinbärsgelé och gärna sockerärtor till servering.
Gräddsås
- Buljongen från ruladerna.
- 3dl Vispgrädde.
- 1-2msk Svartvinbärsgelé.
- Salt och nymalen peppar.
- ( Redningsmjöl).
- Skala moroten och skär den i stavar, lagom tjocka och långa så att de får plats 2 i varje rulad. Skala och skär löken i strimlor
- Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senapen och lägg bacon ovanpå. Lägg lökstrimlor, morotstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
- Fäst ihop ruladerna med tandpetare.
- Bryn ruladerna i stekpanna på hög värme och lägg sedan ner dem i en stor kastrull/grytamed tätslutande lock. Fyll på med oxbuljong, se till att det täcker ruladerna och häll på tomatpuré.
- Låt ruladerna koka på svag värme i ca 45minuter. Ta upp ruladerna och lägg dem åt sidan.
- Gör gräddsåsen. Koka ner buljongen från ruladerna tills ca 1/3del återstår. Tillsätt grädden, låt koka upp och smaka av med svartvinbärsgelé och eventuellt lite salt och peppar. Om så önskas red av såsen med redningsmjöl.
- Värm ruladerna och servera dem med gräddsåsen, svartvinbärsgelé, pressad potatis och gärna lite sockerärtor.
Smaklig måltid!