Oxrulader med Gräddsås

04.11.2014 10:16

Godare än så här blir det inte!

Recept för 4 personer.

  • Ca 600gr lövbiff, 8st skivor.
  • 1 Stor morot.
  • 1 Gul lök.
  • ca 2msk Dijonsenap, att breda ut på varje skiva lövbiff.
  • Ca 100gr Bacon, 1-2skivor/ rulad, använd gärn bacon med kraftigare smak t.ex jägarbacon.
  • Ca 50gr Cornichoner, 2st/rulad.
  • Ca 1tsk salt.
  • Nymalen peppar.
  • 2msk tomatpuré, använd gärna Slotts delikatesspuré
  • 1,5 liter Oxbuljong.
  • Tandpetare att fästa ruladerna med, använd gärna 2/rulad, fäst en i varje "ytterkant" av ruladen.

Pressad potatis, svartvinbärsgelé och gärna sockerärtor till servering.

 

Gräddsås

  • Buljongen från ruladerna.
  • 3dl Vispgrädde.
  • 1-2msk Svartvinbärsgelé.
  • Salt och nymalen peppar.
  • ( Redningsmjöl).
  1. Skala moroten och skär den i stavar, lagom tjocka och långa så att de får plats 2 i varje rulad. Skala och skär löken i strimlor
  2. Lägg köttskivorna på bänken. Bred  på senapen och lägg bacon ovanpå. Lägg lökstrimlor, morotstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
  3. Fäst ihop ruladerna med tandpetare.
  4. Bryn ruladerna i stekpanna på hög värme och lägg sedan ner dem i en stor kastrull/grytamed tätslutande lock. Fyll på med oxbuljong, se till att det täcker ruladerna och häll på tomatpuré.
  5. Låt ruladerna koka på svag värme i ca 45minuter. Ta upp ruladerna och lägg dem åt sidan.
  6. Gör gräddsåsen. Koka ner buljongen från ruladerna tills ca 1/3del återstår. Tillsätt grädden, låt koka upp och smaka av med svartvinbärsgelé och eventuellt lite salt och peppar. Om så önskas red av såsen med redningsmjöl.
  7. Värm ruladerna och servera dem med gräddsåsen, svartvinbärsgelé, pressad potatis och gärna lite sockerärtor.

Smaklig måltid!